Студентите на  в специалност “Театър на движението – Пантомима (випуск 2024) дефилираха от

...
Студентите на  в специалност “Театър на движението – Пантомима (випуск 2024) дефилираха от
Коментари Харесай

Театралното шествие на НАТФИЗ за Световния ден на театъра

Студентите на  в специалност  “Театър на придвижването – Пантомима ” (випуск 2024) дефилираха от името на НАТФИЗ за Световния ден на театъра.

Костюмното театрално шествие, чиято последна дестинация бе Народен спектакъл „ Иван Вазов “, потегли от НАТФИЗ в 17:15 на 27 март, преминавайки по ул. “Г. С. Раковски ” през бул. “Патриарх Евтимий ”, и се нарежда, като междинна спирка пред входа на Националния замък на културата.

По пътя студентите се придвижваха с интерактивни пластически етюди, „ въвличайки “ минувачите в театралната игра. Интеракцията продължи и с публиката, натрупала се да ги гледа в градинката пред НДК. Там те играха също и типичен, както и свои авторски пантомимни етюди. Шествието продължи в същия дух по бул. “Витоша ” през ул. “Съборна ” и Градската градина до пространството пред НТ “Иван Вазов ”. Тук второкурсниците по пантомима образуваха „ пластически “ шпалир към аления килим и приветстваха посредством своите имровизации номинираните в тазгодишното издание на премиите “Икар ”.

Инициативата е проведена от НАТФИЗ със съдействието на Съюза на артистите в България, НТ „ Иван Вазов и с поддръжката на Столичната община и е част от от Софийския сценичен салон.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР